lorinci-allatorvos
Tartalom
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Hasznos tudnivalók
 
Cikkek
Cikkek : Mit csináljon a kutya nyaralás alatt?

Mit csináljon a kutya nyaralás alatt?

http://www.kutya2.eoldal.hu/cikkek/  2011.06.26. 19:38

A nyaralás mindenki szívéhez közel áll, de ha kutyád van, nemcsak a saját nyaralásodat kell megtervezned, azt is el kell döntened, hogy mit csinálsz a kutyával. Lehet, hogy el tudod vinni magaddal, de a legtöbb esetben otthon kell hagynod.

Természetesen nem lehet a kutyát hosszabb időre egyedül hagyni a házban. A gazdák egy része szerencsés, és van olyan barátja, vagy szomszédja, aki a kutya gondját viseli. A legtöbb gazdának viszont állatpanzióba kell vinni a kutyát. A kutyák többsége jól alkalmazkodik ehhez a helyzethez, főleg ha kicsi koruk óta hozzászoktak.

Ha viszont a kutyával együtt akarsz utazni, a következőkre kell figyelned.


Utazás a kutyával

Bizonyosodj meg arról, hogy a kutya már hozzászokott az autózáshoz. Nem szabad első utazásként magaddal vinni a kutyát nyaralni. Ha tudod, hogy a kutya izgatott vagy beteg lesz az autózástól, az állatorvossal írass fel valamit ez ellen.

Rendszeresen állj meg, hogy a kutya könnyíthessen magán és itasd folyamatosan. Ha sétáltatod, tartsd pórázon, és sose engedd szabadon a benzinkútnál és forgalmas út mellett.

Ne hagyd az állatot meleg időben az autóban. Soha ne hagyd napon a kocsiban, mindig az árnyékban parkolj! Még rosszabb időben se hagyd a kutyát a kocsiban 5-10 percnél tovább. Hagyd nyitva az ablakot annyira, hogy levegőt kapjon, de ne bújhasson ki rajta.

Még ha nagyon szeretné is, ne engedd a kutyának, hogy út közben kilógassa fejét az ablakon, mert ez balesethez és szemsérülésekhez vezethet.


Utazás külföldre

Ha külföldre készülsz, akkor tudnod kell, hogy ez milyen veszélyt jelenthet a kutya egészségére. Sok helyen súlyos, fertőző állatbetegségek terjedtek el. Ezek közül az egyik legveszélyesebb a veszettség. Érdeklődj a követségen és a helyi egészségügyi szakemberektől, mielőtt magaddal viszed a kutyát. A fejlett országokban a veszettség elleni oltás kötelező, ez vonatkozik a te kutyádra is.

Ha már minden irat megvan, meg kell bizonyosodnod arról, hogy kutyádnak kényelmes és biztonságos útja lesz. Érdeklődj a légitársaságnál, hogy milyen körülmények között utazhat a kutyád. Készítsd fel a kutyát az útra, minimum 6 órával az indulás előtt etesd meg utoljára a kutyát, és indulás előtt 2 órával vedd el a vizét. A személyzetnek adj egy vizestálat, hogy meg tudják itatni út közben. Ha az út egy napnál hosszabb ideig tart, adj a személyzetnek eledelt is. A kutya mellé helyezd el az összes szükséges iratot, a neved, címed és a célállomást. Mondd meg a személyzetnek a kutya nevét is. A kutya nyakörvén legyenek ott az adataid.


Karantén és oltási előírások

A szabályok és előírások gyorsan megváltozhatnak. A legbiztosabb, ha a célországtól kérjük el a naprakész információkat. Mindig legyen nálad az összes irat, beleértve az oltási bizonyítványt, egészségügyi papírokat és behozatali engedélyt.

Sok országban nagymértékben korlátozzák az állatok behozatalát, fajta és származási ország szerint egyaránt. Elvárják, hogy az állatok karanténban legyenek a behozatal előtt, és számos oltási bizonyítványt és engedélyt kérnek. Ezt követően az országba való belépés után is hosszú ideig karanténban kell maradnia az állatnak. Még a legenyhébb korlátozású országokban is megkövetelik az oltási bizonyítványt.

Mielőtt külföldi utat foglalunk le, ellenőrizzük a kutya hazahozatalának valamennyi feltételét, mivel itthon is karanténra és igazolásokra lehet szükség.

Biztonsági okokból nem tanácsos hajóútra vinni az állatot!!


A kutya elhelyezése

A legtöbb gazdának előre gondoskodni kell a kutya elhelyezéséről ha nyaralni megy. Kérdezd meg a barátaidat és más kutyatartókat, hogy melyik kutyapanziót ajánlják a környéken. Ha lehet, a megállapodás előtt látogass el a megadott helyre, és ellenőrizd a tisztaságot, hozzáértést és a biztonságot.

A legtöbb helyen csak olyan kutyákat fogadnak, melyek már valamennyi oltást megkapták, ezt az oltási bizonyítvánnyal igazolni kell.

Ha kiválasztottad a megfelelő helyet, jó előre foglald le, hogy biztosan legyen még szabad férőhely a kutyádnak.

Tájékoztasd a személyzetet arról, ha a kutyád kezelés alatt áll, vagy speciális étrendre szorul. A legtöbb helyen nem okoz ez problémát. Hagyd meg az állatorvosod nevét és telefonszámát, és ellenőrizd, hogy a panzió milyen állatorvosi kapcsolatokkal bír.

A legtöbb kutya jól alkalmazkodik a panzióhoz, különösen, ha már korán hozzászoktatták. Ugyanakkor érdemes a kutyát alkalmanként egy-egy hétvégére még a hosszabb nyaralás előtt elvinni.

A kutya jobban érzi magát a panzióban, ha ismerős játékot vihet magával, de figyelj arra, hogy ez könnyen azonosítható legyen, és ne vesszen el az ott tartózkodás alatt.


Nyaraló kutyák

Bizonyosodj meg arról, hogy a nyaralóhelyen szívesen látják az állatokat és figyelmeztesd a vendéglátókat, hogy kutyával érkezel. Utazási irodáktól, állatokkal kapcsolatos magazinokban megjelenő hirdetésekből, az internetről és ismerősöktől könnyen kaphatsz információt arról, hova vihetsz magaddal kutyát.

Ha a kutyát vidékre viszed, mindig ügyelj rá, soha ne engedd szabadon más állatok közelében! Emlékezz arra, hogy a kutya már akkor érzi az állatok szagát, ha te még nem is látod őket. Sok országban a gazdálkodóknak komoly fenyegetést jelentenek a szárnyasokat pusztító ragadozók, így gyakran bármilyen állatot lelőhetnek, mely veszélyezteti szárnyasaikat. Ne engedd azt sem, hogy kutyád művelt földön szaladgáljon.

Ha tengerpartra mész, figyelj a többi emberre a strandon. Ne engedd, hogy a kutya szaladgáljon, és a partra piszkítson, ha mégis ezt teszi, szedd össze az ürüléket. Ne engedd, hogy megkergesse, vagy bármilyen más módon zavarja a fürdőzőket. Sok helyen a kutyákat a főszezonban be sem engedik a strandokra.

Melegben kora reggel és késő este vidd sétálni a kutyát. Ha hosszabb sétára mész, vigyél magaddal vizet. A nappali hőségben tartsd a kutyát árnyékban.

Soha nem felejtsd el a kutya nyakörvére rátenni az ideiglenes címed és telefonszámod, hogy megtalálhassanak, ha a kutya elveszik.

 
Pontos idő
 
Naptár
2019. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2010-12-03
 
Ajánlott linkek
 
Kutyanévnapok
 
Macskanévnapok
 
Tartalom

Minden, amit a MÁGIÁRÓL tudni szeretnél    *****    Egy horoszkóp olyan lehetõségeket mutat,amire nem is gondoltál volna, a konzultáció során mindenre választ kapsz ingyen!    *****    Ha korrekt felkészült asztrológustól szeretnél részletes születési horoszkópot + ajándék 3 éves elõrejelzést,rendeld meg    *****    A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; Silhouette in the Darkness &#10070; The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070;    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk &#8211; és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!